KRUSIUS ALPACKOR

Vi finns på vackra Selaön, belägen mellan Mariefred och Strängnäs i Södermanlands län.

Om oss


Vi, Ulla-Lena och på Pieter bor på Näsbyviksgård på vackra Selaön vid Mälarens strand. Vi började med finullsfår men kände för något nytt och lättare djur att hålla beteshagarna öppna med. På ett fotografi såg vi alpackor och blev genast förälskade. Vi började våren 2004 med Lucia och Lucifer och flocken har sedan förökat sig. År 2008 importerade vi två små crior (alpackaföl kallas så) som heter Olga och Penelope ifrån SchweizVI har varit noga med att välja bland Sveriges bästa avelshingstar. Flocken ökar regelbundet för att bli bättre och bättre. Vi har nu efter snart 12 år nått mycket bra kvalitet på vår avel. Vi välkomnar Er att besöka oss! 

Vår kärlek mellan varandra har delats sedan några år av förälskelse till alpackor som numera blivit djup kärlek. Vi hoppas med vår hemsida kunna fånga ditt intresse att läsa vidare. Välkommen till oss med dina frågor!

Vi är Certifierade enligt Svenska Alpackföreningen etiska koder, vilket innebär att våra alpackor är microchipade med eget ID nummer. Vi står för att följa de Etiska reglerna. Vårt motto är att förädla alpackans ull genom en god avel, så att vi såsom pionjärer i Sverige, skall vara stolta över vår alltmer växande alpackastam (för tillfället c a 5000 djur och de ökar år från år, samt i våra grannländer).

info@krusiusalpackor.se

073-7316102, 0152-42008