KRUSIUS ALPACKOR

Vi finns på vackra Selaön, belägen mellan Mariefred och Strängnäs i Södermanlands län.

Våra erbjudanden /

Vi har Alpacka ull i en mängd färger och kvalitéer


 
Vi har 100% svenskt alpackagarn ofärgat, oblekt garn i alpackans naturliga färger, vi har minst 14 olika färger, (vitt, light fawn, medium fawn, dark fawn, ljus brunt, mörk brunt, bayblack:svartbrun, grått), kardad ull  och nyklippt ull. Vi har okardad ull i olika kvalitéer ifrån  100:-/100gr/påse  eller mer, frakt tillkommer., Royal alpaca, Baby alpaca, Super fine alpaca mm EKOPRODUKT
 
Andra sortering går att köpa till att stoppa täcken och  att tova: och kostar  200:-/200gr/påsen Frakt tillkommer. Betala med swish.
 
Hel sadel ull ifrån mina djur kostar ifrån 800:- till 3000:- beroende på kvalitet, då du kan prova på att spinna. Den är lätt rensad, men du får tvätta den. Jag brukar rekommendera att tvätta det färdiga plagget efteråt. Se här på min sida hur man tvättar bäst.
 
Porto tillkommer om Du ber mig sända den. Pris: Inklusive 25% moms.
 
Ullen som ska spinnas eller tovas är otvättad eftersom alpackaullen låter sig spinnas bäst så.
 
"Mjukare än kashmir" "Varmare än gåsdun""Starkare än mohair" "Slätare än siden"
 073-7316102royal alpaca fibrerkardade fibrer
 

Vi har nu flera Mini Mills i Sverige och dem ska vi använda. Närproducerat är bäst. För min del använder jag Båvens Spinnhus i Sparreholm.
 
Varför sända vår fina ull till utlandet då vi kan förädla den på närmare håll? Nu i och med resurs besparing och ekologiskt tänkande. Fårullen måste ju renas ifrån sitt lanolinfett genom kemikalier medans alpacka ullen är 100% ren. Sju gånger starkare och tre gånger varmare.
 

Bildgalleri:

Vantar, Handledsvärmare och Torgvantar i olika färger och modeller

 Nallar handgjorda av alpackapälsVälkommen til vår lilla "Farm Shop". Vi har öppet i Spannmålsmagasinet maj - 0ktober.

Vi kommer här visa lite av vad vi har tillverkat av vårt eget Alpackagarn. Då vi inte har en "onlineshop" är Du välkommen att kontakta mig direkt om Du skulle vilja köpa något av det Du ser här.


EKOPRODUKTER: Klifria och allergifria fina garner kan man spinna med Alpackans ull. Vi har 14 naturliga färger av 22 möjliga.


De små alpackorna är gjorda av äkta ull. Så söta. Vi har även Nallebjörnar och stora alpackor i äkta alpackapäls.

mössor  strumpor alpacka 80% , 20% lycraalpacka sjal kvadratiskhandledsvärmare

 alpackafibrerkardade plattor